Artiklarna

Gör huset rullatorvänligt med platta trösklar

Vill du göra din butik mer tillgänglig för personer med rullator? Kanske vill du bara göra ditt eget hem lite mer rullatorvänligt? Oavsett situation ska du ta och införskaffa tröskelplåtar. Med hjälp av tröskelplåtar kan du snabbt och enkelt göra huset mer tillgängligt för personer som annars har svårt att ta sig över trösklar. I denna artikel kan du läsa mer om fördelarna med tröskelplåtar samt hur de fungerar.

 

Vad är en tröskelplåt?

Nu undrar du säkert vad en tröskelplåt egentligen är. Chansen är stor att du redan har sett en, men inte har tänkt på det tidigare. Tröskelplåtar kan hittas på många platser, till exempel i caféer, butiker eller restauranger. De finns även på sjukhus, vårdcentraler och äldreboenden. Precis som namnet antyder, är en tröskelplåt ett hjälpmedel tillverkat av metall. Tröskelplåten är ett hjälpmedel som ersätter en vanlig tröskel. Plåten hjälper till att jämna ut höjden mellan tröskeln och golvet, vilket gör det lättare för personer med rullator eller rullstol att ta sig igenom dörren.

Så kan den användas

En tröskelplåt ersätter som sagt den gamla dörrtröskeln och installeras där den gamla tröskeln satt. En skena läggs i dörröppningen, sedan monteras tröskelplåten ovanpå denna skena. En tröskelplåt fungerar perfekt i dörröppningar utan dörr. Den fungerar minst lika bra ihop med trägolv som med heltäckningsmattor. Om du har dörröppningar med dörrar, kan du inte installera en vanlig dörrplåt. Då kan du behöva skaffa dig en annan typ av hjälpmedel i stället.

Innan du skaffar dig en tröskelplåt, måste du först veta hur bred din dörr är, samt hur hög tröskeln är.