Artiklarna

Så väljer du rätt tvättmaskin

Det finns ett stort antal modeller och märken att välja mellan. De många valmöjligheterna i tvättmaskinsdjungeln kan göra valet i stort sett omöjligt för vissa. Känner du att du behöver hjälp med att välja rätt tvättmaskin? Då ska du läsa tipsen här nedan. De kan hjälpa dig att välja ut en tvättmaskin som passar dig och dina behov.

 

Läs tester och omdömen

Om du verkligen vill hitta en tvättmaskin som fungerar bra och som är lättanvänd, ska du läsa olika tester och omdömen om tvättmaskiner. I dessa tester och omdömen kan du snabbt se vilka maskiner som är bra och vilka som är mindre bra. I tvättmaskinstester har maskinerna ofta testats av experter. Experterna berättar sedan om tvättmaskinernas bra och dåliga sidor. Kundomdömen är bra, då de visar vad konsumenterna tycker om olika tvättmaskiner.

Vilka behov har du?

Vad är viktigast för dig? Behöver du kunna tvätta mycket ull? Måste du ha en mer allergivänlig tvättmaskin? Ska tvättmaskinen vara så tyst som möjligt? Kanske vill du skaffa en maskin som är så miljövänlig som möjligt? Gör en lista över alla de viktigaste sakerna som din maskin behöver kunna. Att välja rätt tvättmaskin är alltid mycket lättare när du vet vad du faktiskt behöver.

Hur ser din ekonomi ut?

När du ska skaffa en tvättmaskin kan det vara bra för dig att se över din ekonomi. Vad får en tvättmaskin kosta? Har du en övre gräns? Tvättmaskiner kan skilja sig riktigt mycket i pris. Vissa enkla maskiner kostar endast ett par tusenlappar, medan mer avancerade maskiner kan kosta ganska mycket pengar.

Det är dock inte bara priset på tvättmaskinen du bör tänka på. Det kan även vara smart att räkna ut vad tvättmaskinen får kosta i drift varje år. En tvättmaskin med en sämre energiklass kostar mer i längden än en maskin med en bra energiklass.

 

Plats och placering

Vart har du tänkt placera din tvättmaskin? Har du en tvättstuga att förvara den i, eller måste den stå i till exempel badrummet? Tänk på att tvättmaskiner kan vara ganska högljudda, så placeringen är därför viktig. Vissa tvättmaskiner tar upp mer plats än andra. Om du har ont om plats, skulle en toppmatad tvättmaskin vara bättre än en frontmatad. Fundera på vart du skulle vilja placera din tvättmaskin. Försök även räkna ut hur mycket utrymme du har. Din tvättmaskin ska kunna passa in i ditt hem, och den ska helst störa dig och andra så lite som möjligt.