Artiklarna

Skydda dina möbler med solfilm

Dina möbler bleks mer än du tror av att stå i närheten av fönster. Särskilt om fönstret är i söderläge och får mycket solljus. Det kan vara svårt att upptäcka till en början eftersom blekningen går gradvis men faktum är att dina möbler slits i förtid.

Har du till exempel tagit bort en matta som har legat länge på golvet och noterat att golvet har en annan färg där mattan har legat? Det beror till stor del på missfärgningar av solljuset. De som har en garderob med fönster eller kläder nära fönstret har säkerligen noterat hur lätt det är att få kläderna förstörda av blekning.

Det finns ett alternativ som inte kräver att man har gardinerna eller persiennerna fördragna och det är den fenomenala lösningen som kallas solfilm. En foliefilm som man drar på fönstrets utsida och som skyddar mot solens skadliga strålar utan att skymma sikten. Om det är svårt att montera den på utsidan så finns vissa möjligheter att sätta den på insidan i stället men utsidan är definitivt att föredra för bäst absorptionsförmåga. Solfilmen finns i olika mörk nyans och ju mörkare den är desto mer skyddar den.

Utöver att filmen hjälper till att bevara dina möbler och kläder så motverkar den även värmestrålning och håller rummet svalt och skönt på sommaren. Du kan då hålla rummen svala och behagliga utan att ta hjälp av luftkonditionering som är ett dyrt och krångligt alternativ, särskilt i Sverige eftersom våra hus inte generellt är utrustade med luftkonditionering.

Här kan du köpa solfilm

https://www.foliekniven.se så kan du läsa mer om solfilm och beställa i den storlek som passar. Ofta går det även att få provexemplar för att testa.