Artiklarna

6 tips för att göra din trädgård redo för vintern

När dagarna blir kortare och temperaturen börjar sjunka är det dags att börja tänka på hur du förbereder din trädgård för vintern. Här är några tips som hjälper dig att göra din trädgård redo för det kalla vädret. 

 

  1. Mullsäkra trädgårdsbäddarna. Om du mulchar dina trädgårdsbäddar med halm, löv eller kompost kan du hålla jorden varm och skydda den från det kalla vädret.

 

  1. Ta in dina växter. Om du har några ömtåliga växter som inte kommer att överleva det kalla vädret bör du ta in dem till våren.

 

  1. Täck dina växter. Om du inte har plats att ta in alla dina växter kan du täcka dem med presenningar eller filtar för att skydda dem från det kalla vädret.

 

  1. Gör din kompostbehållare klar. Kompostering är ett utmärkt sätt att återvinna organiskt material och förbereda jorden för vårens trädgårdsodling. Börja samla in organiskt material nu så att du är redo att kompostera när våren kommer.

 

  1. Förvara dina verktyg på rätt sätt. Se till att du förvarar dina verktyg på ett torrt ställe så att de inte rostar under vintern.

 

  1. Inspektera ditt stängsel och åtgärda eventuella skador. om du reparerar stängslen nu kan du undvika större problem längre fram.

 

När dagarna börjar bli längre och vädret börjar värmas upp är det dags att börja fundera på vad man ska göra i trädgården under den tidiga våren. En av de viktigaste sakerna är att beskära döda eller skadade grenar från träd och buskar. Detta kommer att uppmuntra ny tillväxt och hjälpa växterna att producera fler blommor och frukter. En annan viktig uppgift är att ogräsrensa trädgårdsbäddarna, så att dina växter får en chans att växa utan konkurrens. Du kan också börja plantera några av dina sommargrödor, till exempel tomater, gurkor och bönor. Och glöm inte att lägga till lite färg med några ettåriga blommor. Med lite planering och ansträngning kan du få en vacker trädgård som kommer att bli avundsjuk i ditt grannskap. Läs mer om trädgård och hus här.